06/09/2014

Plasterki ziemniaczane pieczone w folii

Plasterki ziemniaczane pieczone w folii
Plasterki ziemniaczane pieczone w folii to alternatywa dla zwykłych, gotowanych ziemniaków, czyli proste i szybkie urozmaicenie obiadu. Zapraszam!


 

 

 

 

 

 

 

Czas przygotowania:ok. 40min | 🍃

Składniki (na 3 porcje):

  • 3 łyżki masła
  • 6 dużych ziemniaki
  • 2 cebule
  • 3 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry.
Cebule obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Nagrzać piekarnik na 200ºC.

Na folii aluminiowej układać naprzemiennie plastry ziemniaków i cebuli.
Całość posypać niewielką ilością soli, pieprzu i przyprawy do ziemniaków.
Na każdym ziemniaku położyć wiórki masła i zawinąć w folię (tak, by ziemniaki były całe nią owinięte).
Piec w temperaturze 200ºC około 30 minut (aż będą miękkie).
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz